Smarte hjelmer

Smarte hjelmer med nyttige og livreddende funksjoner
Sykkelstativ for hengerfestet

Sykkelstativ for hengerfestet

Finn riktig rammehøyde

En behagelig og ergonomisk god sittestilling på en elsykkel er en kombinasjon av riktig rammehøyde, setehøyde og styret. 

Hva er sykkelens rammehøyde?

Rammehøyden er avstanden i centimeter fra akslingen for pedalene til punktet på rammen der setepinnen går ut av rammen. Rammehøyden kan ikke justeres og det er derfor viktig å bestille sykkelen med riktig rammehøyde – spesielt hvis du skal kjøpe sykkel på nettet og ikke kan prøve sykkelen før du kjøper.

Ta mål og finn din optimale høyde

Benlengden varierer på folk med samme kroppshøyde, så for å finne den optimale rammehøyden er det best å måle på deg selv. Stå rett opp inntil en vegg, uten sko og plasser bena ca 20 cm fra hverandre.  Markér det høyeste punktet mellom bena og mål avstanden til gulvet. Dette tallet ganger du med 0,67. Eksempel: Benhøyde 79,5 cm x 0,67 = 53,265 cm.

Velg sykkelens rammehøyde

Når din optimale rammehøyde er mellom to standardmål, anbefaler vi vanligvis å gå for det minste målet. Dette fordi du da kan justere setet opp til ønsket høyde og en behagelig sittestilling. Den samme anbefalingen gjelder også hvis flere personer skal bruke samme sykkel.

Hvis du ønsker en mer framoverlent sittestilling kan du heller gå for en større rammehøyde. Ønsker du å gjøre det lettere å gå av sykkelen kan du gå for en mindre rammehøyde.

Tabell for omtrentlig rammehøyde

Man kan finne omtrentlig rammehøyde basert på kroppshøyde. Men slike tabeller gir et veldig grovt estimat, da det er store variasjoner i benlengde hos folk med samme kroppshøyde. Her ser du en grovt inndelt tabell, men vi anbefaler alltid at man måler på seg selv.

Kroppshøyde: Rammehøyde:
150–165 cm 46 cm
160–180 cm 51 cm
170–190 cm 56 cm
185–195 cm 61 cm
190–210 cm 65 cm

Interessert i å bli forhandler?

Vi bygger nå opp et forhandlernettverk i alle de nordiske landene – først ute er Norge. Er dette interessant for dere?